Lezers, even een serieus en al breed uitgemeten onderwerp. Rutte heeft met de voorgenomen afschaffing van de dividendbelasting kans gezien om de publieke opinie van zijn land volkomen te negeren en daarvoor moet ie opkrassen, z’n biezen pakken, wegwezen, nokken, kortom verdwijnen uit het politieke blikveld. Zelfs de houdbaarheid van Mark heeft z’n grenzen. Jan Terlouw, ons nationale politieke geweten uit Twello, denkt dat het allemaal nog is terug te draaien. De Eerste Kamer moet immers de begroting nog goedkeuren en de algemene opinie bij de senatoren is anti-afschaffing van de dividendbelasting, het volslagen belachelijke, dwaze, nonsensicale en zotte idee dat door een lobby van de multinationals het brein van de minister-president heeft gehersenspoeld en vervolgens is uitgegroeid tot de status van een eng politiek en economisch voornemen. ‘We gaan er met z’n allen op vooruit’, aldus Rutte, ‘banen blijven behouden en de koopkracht van iedereen stijgt’. Ja-ja, ondanks, niet dankzij.
Gelukkig zijn er tal van protestacties, zoals die van zoals Oxfam Novib via Tax Justice Netwerk Nederland. Advies: doe mee via https://stopafschaffendividendbelasting.nl/ Invullen dus! Terlouw meent dat je deze maatregel het volk simpelweg niet kunt aandoen, vooral in een tijdspanne dat de kloof tussen politiek en het volk bijna onoverbrugbaar groot is geworden en bovendien 85% van onze natie tegen is. Jan heeft gelijk, Jan heeft namelijk altijd gelijk. Op de barricaden dus, al is het maar digitaal!
Verder horen en lezen wij dagelijks berichten over de nationale werkdruk, die ons boven het hoofd groeit en het aantal burn-outs dat met de dag stijgt. Ons sociale leven wordt volledig beheerst door het digitale berichtenverkeer met 98 procent kolder en al die narigheid leidt tot een overdosis stress, tot afbraak van het ontspanningshormoon en tot behoefte aan relax-momentjes. De oplossing voor alle ellende: ZEN, niet de popgroep uit de sixties met het geweldige nummer Hair, maar een boeddhistische meditatietechniek, waarbij wij, kreunend uithijgend van de dagelijkse inspanningen, op een matje en onder begeleiding van een blootsvoetse en bij voorkeur wat sensuele ZEN-dame in een kleurige huisbroek onze ademhaling leren reguleren, het belangrijkste segment van de geestelijke ontspanning, heb ik al eens gelezen. Op elke straathoek staat inmiddels een bord met de breed uitgemeten en zaligmakende pluspunten van ZEN en elk STER-radioreclameblok maakt ons duidelijk dat we het zonder ZEN wel kunnen vergeten. Met ZEN zijn we gewapend tegen die vermaledijde druk op de werkvloer en de slameur van het verdwijnen van de dividendbelasting. Met ZEN leggen wij moeiteloos de overlast van de luidruchtige achterburen naast ons neer, glimlachen wij meewarig om de aanslag inkomstenbelasting en juichen wij bij elke komende meteorologische depressie. Na een ZEN-sessie keren we terug naar de essentie van het bestaan en weten we, volgens kenners, zelfs de politiek van Trump en de integriteitskwesties van de VVD te relativeren en te nuanceren. Maar ….ik ben helemaal niet van ZEN. Daarvoor heb je als basiscompetentie in het algemeen wat innerlijke rust nodig, plus het geduld om überhaupt op een te dun matje te gaan liggen en te ontspannen, vlakbij de scheten van de buurman, het onverhoedse boertje van de buurvrouw of het al snel intredend snurkgeluid van dat vreemde mannetje met z’n zwetende jubeltenen. Je moet dus aan de voorkant en van nature al heel ontspannen zijn, wil je de bijwerkingen van een ZEN-behandeling kunnen trotseren. Als ik later groot ben, ga ik ZEN misschien overwegen, in een tijd dat mijn traditionele rustgevende ontspanning – sport – wat lastiger wordt. Toegegeven, wij draaien thuis wel eens een ZEN-achtig achtergrondje om het inslapen te stimuleren, maar na drie seconden stoor ik me aan de valse toon van de sitar, na een halve minuut wordt er ten onrechte een percussie-sessie aan de melodie toegevoegd en drie minuten later sta ik op om een neutje in te schenken. Ik ben vast te jong voor dit soort praktijken.
See you.
Toegift: heerlijk en ontspannend nummer van Zen uit 1968.
Heb je belangstelling voor de automatische en gratis lezersservice van Roelsrules?: stuur je mailadres naar aanmelding lezersservice
Geef een reactie